Inname

Bibelebont neemt kleding in van particulieren en winkels. Wij hanteren hierbij de volgende regels:

U kunt uw kleding en accessoires brengen tijdens openingsuren , bij voorkeur in de ochtenden. Wij bekijken de kleding direct en selecteren de stukken die geschikt zijn voor verkoop in onze winkel.

Wij nemen alleen merkkleding uit het midden en hoog segment in. Geen C&A, Hema, H&M, Streetone e.d.

De stukken moeten onbeschadigd en schoon zijn, en netjes en gestreken aangeleverd worden. Kleding dient RECENT(!) gewassen en gestreken aangeboden te worden; kleding die al geruime tijd in een doos zit, gaat muf ruiken en wit vergeeld en zal daarom niet verkopen!

De kleding moet in goede staat verkeren, dat wil zeggen, ritsen moeten werken, knopen moeten vastzitten en geen ‘pillen’, gaten of ‘knieën’

De kleding moet passen bij het seizoen; dus geen winterkleding in de zomer etc

Schoenen en laarzen zijn alleen verkoopbaar als ze niet of nauwelijks gedragen zijn.

Bibelebont bepaalt de verkoopprijs waarvoor het stuk in de winkel wordt aangeboden. Indien u speciale wensen over de prijs hebt, dan is dat uiteraard bespreekbaar.

De verkoop geschiedt op basis van “verkoop in consignatie”. Dat betekent dat de kleding eigendom blijft van de inbrenger tot het moment van verkoop. Bij verkoop heeft de inbrenger recht op 30% van de verkoopprijs. De inbrenger kan deze opbrengst bij Bibelebont besteden of ophalen(dit geldt zeker voor bedragen onder de €20,00), of op haar bankrekening over laten maken.

Tegoeden zullen na 1 jaar na de laatste inbrengdatum vervallen. Het geld zal naar een goed doel geschonken worden.

Bibelebont heeft een volledig geautomatiseerd systeem met barcodes. Elke klant en elk stuk krijgt een eigen individuele code. Hiermee kunnen we op elk moment precies zien wat er ingebracht is, wat er verkocht is, en wat het tegoed is. Na inbreng krijgt de klant via email een bevestiging met een lijst met de stuks die zijn ingebracht. Klanten kunnen zelf via de site inloggen in onze database en zien welke stuks verkocht zijn.

Bibelebont kan de prijs van een stuk wijzigen na bevestiging van de inbreng, bijvoorbeeld bij een speciale korting om een verkoop te bewerkstelligen. De inbrenger houdt in dat geval recht op 40% van de verkoopprijs. Bibelebont streeft naar het realiseren van een zo hoog mogelijke prijs voor elk stuk.

Ingebrachte kleding wordt gedurende een vast gestelde periode in de winkel aangeboden. Tijdens de laatste weken van deze periode kan het kledingstuk voor de helft van de oorspronkelijke prijs verkocht worden. Dit moment zal door Bibelebont worden gekozen en is afhankelijk van de gehele collectie die er op dat moment in de winkel aangeboden wordt of van de periode van het seizoen. Na de uitverkoopperiode kan de kleding worden opgehaald. De data en tijden van de ophaaldagen worden via e-mail bekend gemaakt. Niet opgehaalde kleding wordt na de ophaaldagen aan een goed doel geschonken.

Ingebrachte kleding hangt in de winkel op risico van de inbrenger.

Bibelebont zal zich ten alle tijden inzetten om de ingebrachte kleding goed te beheren als ware zij van haarzelf De kleding is niet verzekerd tegen schade of diefstal.

Uw kleding hangt echter bij Bibelebont op uw eigen risico. Bibelebont kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor beschadigde, gestolen of zoekgeraakte kledingstukken.

Uitbetaling geschiedt slechts dan als een stuk daadwerkelijk verkocht is.

Communicatie met klanten en inbrengers verloopt uitsluitend via e-mail. Bibelebont onderneemt geen actie indien uw e-mailadres niet meer correct blijkt te zijn. De inbrenger is verantwoordelijkheid voor de juistheid van de verstrekte gegevens.

Middels opname in het klantenbestand en inbreng van kledingstukken verklaart elke inbrenger zich akkoord met bovenstaande algemene voorwaarden van Bibelebont.

 

Klanten login